Υλικά:
- 10 καλαμαράκια ολόκληρα
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 φλυτζανάκι μαϊδανό ψιλοκομμένο
- 10 κουταλιές της σούπας ρύζι
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 ντομάτες
- 1/2 ποτήρι λάδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια αποσπώντας το κεφάλι από τον κορμό. Από τα κεφάλια αφαιρούμε τα μουστάκια τα οποία τα κρατάμε για τη γέμιση και αφαιρούμε και τα μάτια τα οποία πετάμε. Από τον κορμό αφαιρούμε τη ραχοκοκκαλιά δηλ. το διαφανές φύλλο.
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.
Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε κατσαρολίτσα καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα μουστάκια από τα καλαμαράκια, τα οποία έχουμε πλύνει καλά και ψιλοκόψει.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊδανό, το ρύζι, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε μέχρι να σωθεί το νερό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε κατσαρολίτσα καίμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Όταν αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα μουστάκια από τα καλαμαράκια, τα οποία έχουμε πλύνει καλά και ψιλοκόψει.
Τα αφήνουμε να τσιγαριστούν 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το μαϊδανό, το ρύζι, 1/2 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε μέχρι να σωθεί το νερό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το ρύζι και κλείνουμε καλά την άκρη με μία οδοντογλυφίδα.
Τα βάζουμε σε σειρά σε κατσαρόλα ή σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη φρέσκια ντομάτα, λίγο λαδάκι ακόμα, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά (το ίδιο ισχύει και για το φούρνο).
Δοκιμάζουμε το ρύζι και αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά.
Τα βάζουμε σε σειρά σε κατσαρόλα ή σε ταψάκι και τα περιχύνουμε με τη φρέσκια ντομάτα, λίγο λαδάκι ακόμα, αλάτι, πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 30-40 λεπτά (το ίδιο ισχύει και για το φούρνο).
Δοκιμάζουμε το ρύζι και αν είναι σκληρό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου