Υλικά:
Εκτέλεση:
- 1 και 1/2 κιλού χταπόδι
- 1 κούπα λάδι
- 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
- 10-15 ελιές
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς νερό για 2-3 λεπτά και πετάμε το ζουμί που βγάζει. Ρίχνουμε νερό και λαδάκι και το αφήνουμε να βράσει για 40-50 λεπτά ανάλογα (σε χύτρα περίπου 20 λεπτά). Το αφήνουμε να σωθεί το νερό και να μείνει με το λαδάκι. Το τσιγαρίζουμε λίγο και το σβήνουμε με το ξύδι. Προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι και 1/2 ποτήρι νερό και το αφήνουμε να βράσει άλλα 5 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου