Translate

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

Σοκολατένια "κεφτεδάκια"

Εύκολα και γρήγορα γεμιστά σοκολατάκια!


Υλικά:


  • 1 Βιτάμ
  • 1 άχνη (450 γρ)
  • 2 κ. σ. κακάο
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα
  • 1 ποτήρι πορτοκαλάδα
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1/2 κούπα σιρόπι από γλυκό του κουταλιού (της αρεσκείας σας)
  • 1 κούπα γλυκό του κουταλιού ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα καρύδια ή αμύγδαλα πολύ ψιλά
  • κουβερτούρα για επικάλυψη




   Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ για ν' αφρατέψει.
Προσθέτουμε την άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κακάο, το κονιάκ, την πορτοκαλάδα και το σιρόπι και χτυπάμε για άλλα 2 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια.
Πλάθουμε σε μικρές μπαλίτσες και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσουν.
Λιώνουμε την κουβερτούρα με λίγο λάδι σε μπεν μαρί.
Βουτάμε ένα - ένα τα γλυκάκια μέσα στην κουβερτούρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατηρούμε στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...