Translate

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σουφλέ σοκολάτας ατομικά με γέμιση!

Σοκολατένιο γλυκό της στιγμής! Εύκολο και απλό! Ότι πρέπει για τον εργένη και τον φοιτητή αλλά και για τους απρόσμενους επισκέπτες! Σε 10 λεπτά είναι έτοιμο!




cooking and the city
Υλικά:



  • 320 γρ. κουβερτούρα
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 ασπράδια
  • 2 κρόκους
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. σοκολάτα με γεύση της αρεσκείας σας σε κομματάκια (εγώ έβαλα με μπανάνα! ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!)
  • 1/2 κ.γλ. ( κοφτή ) μπέικιν

Εκτέλεση:

Αρχικά, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλεύρι και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. 
Έπειτα, χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα,  την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. 

Αδειάζουμε το μείγμα σε μικρά φορμάκια και τοποθετούμε στο κέντρο ένα κομμάτι σοκολάτας με γέμιση.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-12 λεπτά!

Έτοιμο!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...