Translate

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Ρυζόγαλο!

Παραδοσιακό ρυζόγαλο ανακατεμένο με γλυκιές αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων....


Υλικά:
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1/2 κούπα τσαγιού ρύζι
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 2 - 3 βανίλιες
  • 1/3 κ.γλ. αλάτι
  • 8 - 10 κ. γλ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε)
  • 6 κ. γλ. κορν φλάουρ
  • κανέλα για πασπάλισμα



Εκτέλεση:

Βράζουμε καλά το ρύζι μέσα στο νερό και προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε μπολάκια.
Πασπαλίζουμε με κανέλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...