Translate

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Αλμυρό κέικ με γιαούρτι και ζαμπόν!

Γευστικό, εύκολο και γρήγορο κέικ με γιαουρτάκι και ζαμπόν!


Υλικά:
  • 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
  • 2 κούπες τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 κούπες τσαγιού αλεύρι
  • 1 κούπα τσαγιού ζαμπόν σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 2 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. 
Σε λεκάνη ανακατεύουμε το γιαούρτι, τους κρόκους των αυγών, το σπορέλαιο και το αλεύρι. Προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν, το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. 
Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά. 
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα (25 εκ.) στενόμακρη και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...