Translate

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Φύλλα για πίτα


Υλικά:
  • 1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 κούπας τσαγιού λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ζεστό νερό
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανοίγουμε γούρνα στο κέντρο. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και όσο νερό χρειαστεί. Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες.
Σε ταψί ρίχνουμε αλεύρι, βάζουμε από πάνω τις μπάλες της ζύμης και τις σκεπάζουμε με μπόλικο αλεύρι. Τις αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστούν και μετά  ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη πασπαλίζοντας με  νιζεστέ και αλεύρι εναλλάξ. 
Βάζουμε περισσότερο νιζεστέ γιατί κάνει το φύλλο πιο τραγανό και το βοηθάει να ανοίξει και πιο εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...