Translate

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα κρεατόπιτα

Υλικά:
  • 10-12 φύλλα 
  • 1 και 1/2 κούπα τσαγιού λάδι για τα φύλλα
  • 300γρ. χοιρινό
  • 10 πράσα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • 1/2 κούπα τσαγιού τραχανά ή ρύζι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το χοιρινό, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το τσιγαρίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε νερό και λίγο πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα πράσα. Τα καθαρίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια, τα ξεπλένουμε καλά να φύγουν τα χώματα και τα ζεματίζουμε 10 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε τρυπητή να κρυώσουν λίγο και τα πατάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά.
Αφού μισοβράσει το χοιρινό προσθέτουμε και τα πράσα, λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 10 με 15 λεπτά μέχρι να σωθεί το ζουμί. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν προσθέτουμε τον τραχανά (ή το ρύζι) και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά και κανονίζουμε στο αλάτι.
Πάμε να στρώσουμε την πίτα. Σε ταψί βάζουμε 3-4 φύλλα από κάτω λαδώνοντας το καθένα. Στρώνουμε μέρος από τη γέμιση και συνεχίζουμε το ίδιο βάζοντας ανά δύο φύλλα γέμιση. Από πάνω βάζουμε 3 φύλλα, λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ώσπου να ροδίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...