Translate

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Μελιτζανόπιτα

Υλικά:

  • 10-12 φύλλα
  • 7-8 μελιτζάνες
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 κούπα τσαγιού τραχανά γλυκό (ή ρύζι)
  • 5 αυγά
  • 500γρ. τυρί φέτα
  • 1 1/2 κούπα λάδι για τα φύλλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.Τις βάζουμε σε τρυπητή με αλάτι και τις πατάμε με το χέρι να φύγουν τα υγρά.
Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα τσιγαρίζουμε μαζί. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά, τον τραχανά ή το ρύζι, τη φέτα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Η γέμιση είναι έτοιμη.
Σε ταψί στρώνουμε 3-4 φύλλα λαδώνοντας το κάθε φύλλο. Προσθέτουμε το 1/3 της γέμισης. Στρώνουμε άλλα δύο φύλλα λαδώνοντας τα και προσθέτουμε γέμιση. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε 3-4 φύλλα από πάνω. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια της πίτας και κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 1 ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...