Translate

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Τηγανίτες αλμυρές με τυρί φέτα

Εύκολες τηγανίτες με τυράκι! Ιδανικές για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και για ένα πλούσιο πρωινό!

Υλικά:
  • 700 με 800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2/3 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά σόδα
  • 1 κούπα του τσαγιού ζεστό νερό
  • 300 γρ φέτα
Εκτέλεση:
Σε μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε γούρνα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι, το ξύδι, 1 πρέζα αλάτι, και τη σόδα την οποία έχουμε διαλύσει στο νερό. Ζυμώνουμε ώσπου να επιτύχουμε ζύμη μαλακιά που να ξεκολλάει από τα χέρια. Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πατάμε να απλώσει και ρίχνουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και ζυμώνουμε ξανά διπλώνοντας και ξαναδιπλώνοντας τη ζύμη να πάει το τυρί παντού. Προσέχουμε να μη μας λιώσει το τυρί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες και ανοίγουμε μικρές πιτούλες με τα χέρια μας. Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι ώσπου να ροδίσουν.


*Μπορούμε να βάλουμε περισσότερη ή και λιγότερη φέτα ανάλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...