Translate

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Κέικ με γιαούρτι και πορτοκάλι!

Υπέροχο κέικ με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού!!


Υλικά:
  • 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 γιαουρτάκι
  • 5 αυγά
  • 4 1/2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
  • το χυμό απο 3 πορτοκάλια
  • το ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 2 βανίλιες


Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βιτάμ  να αφρατέψει, ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου 5 λεπτά.
Σε μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνουμε το αλεύρι κουταλιά - κουταλιά εναλλάξ  με τα υπόλοιπα υλικά δηλ. το αυγό, το χυμό πορτοκάλι, το γιαούρτι,τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα το φούρνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...