Translate

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατόπιτα σιροπιαστή

Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 8 κουταλιές της σούπας νερό
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
  • 250 γρ. βιτάμ
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 6 αυγά
  • 2 και 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την κρέμα σοκολάτας:
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 1/3 κούπα τσαγιού βιτάμ
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονού
Υλικά για το σιρόπι;
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Σε κατσαρολίτσα βράζουμε για 5 λεπτά το νερό, το κακάκο, το λεμόνι, τη ζάχαρη και το βιτάμ. Αφήνουμε το μείγμα 10 λεπτά να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ελαφρά χτυπημένους. Σε αυτό το στάδιο κρατάμε 1 ποτήρι από το μείγμα για να το χρησιμοποιήσουμε στην κρέμα σοκολάτας.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε τα ασπράδια ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μισό μείγμα σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Ψήνουμε το ίδιο και το υπόλοιπο μισό μείγμα. Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας. Σε κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτάκια. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 5 λεπτάκια να κρυώσει. Προσθέτουμε και το 1 ποτήρι που κρατήσαμε από το προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
Ετοιμάζουμε και το σιρόπι. Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 με 6 λεπτά και αφήνουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά να κρυώσει. Πάμε να ετοιμάσουμε τη σοκολατόπιτα.
Σε πιατέλα βάζουμε το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού και ρίχνουμε το μισό μείγμα από την κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε από πάνω και το άλλο παντεσπάνι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας και η σοκολατόπιτα είναι έτοιμη. Αφήνουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει. 
Αν θέλουμε στολίζουμε με σαντιγύ, ξηρούς καρπούς και γλυκό του κουταλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...