Translate

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Αγριογούρουνο στιφάδο

Στην Lyon της France θα το χαρακτήριζαν ως: Excellent!!

Στο Λος το Άντζελες: Holy shit, man!!

Στο χωριό όμως θα λέγαμε το απόλυτο: Ώ ρε μάνα μου!!!

Το φαγητό λοιπόν αυτό δεν θα έπρεπε να μπει σε κατηγορία τύπου κρεατικό, χοιρινό ή φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι! 

Θα έπρεπε να μπει στη κατηγορία του "Ω ρε μάνα μου!"

Άδικο έχω? Αφού είναι υπέροχο!!!


Υλικά:
agriogourouno-stifado
  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 και 1/2 με 2 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 ξυλαράκια κανέλα
  • 10 κόκκους μοσχοπίπερο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • σκόρδο
  • κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • λίγο ξύδι
Εκτέλεση;
Βάζουμε το αγριογούρουνο να μαριναριστεί μέσα σε κόκκινο κρασί για 1 βράδυ.
Τσιγαρίζουμε το αγριογούρουνο και το σβήνουμε με το κρασί του (αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε κρασί το σβήνουμε με τη φρέσκια ντομάτα).
Προσθέτουμε τη φρέσκια ντομάτα και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα ( στη χύτρα 20 με 30 λεπτά ανάλογα).
Εν τω μεταξύ, τηγανίζουμε τα κρεμμυδάκια όχι πολύ καλά ίσα ίσα να πάρουν χρώμα απ'όλες τις πλευρές.
Αφού βράσει το κρέας προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την κανέλα, το μοσχοπίπερο, τη δάφνη, το σκόρδο, λίγο ξυδάκι, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα 30 λεπτά ( στη χύτρα 10 λεπτά).
Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σάλτσα προσθέτουμε και λίγο ντοματοπελτέ.


Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...