Translate

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτόδεντρα

Και έρχονται τόσο υπέροχες και γλυκές μέρες και σένα σε τρώει το άγχος και το γεμάτο αμφισβήτηση βλέμμα της πεθεράς???? DO NOT PANIC my friend! Θα της φτιάξεις μπισκοτόδεντρο και θα μείνει με το στόμα ανοιχτό!!! Δεν είναι καθόλου δύσκολο! Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη υπομονή...  Το δεντράκι μας αποτελείται από υπέροχα σοκολατένια μπισκότα και χρωματιστό γλάσο. Υπέροχη ιδέα για χριστουγεννιάτικο δωράκι σε μικρούς και μεγάλους!Υπέροχη ασχολία για τα παιδιά, αφήστε να δημιουργήσουν με τα χρώματα και τη διακόσμηση!!!




Υλικά για τα μπισκότα:

  • 250 γρ βούτυρο
  • 1 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κούπα τσαγιού κακάο
  • 3-4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για το γλάσο:
  • 2 ασπράδια 
  • 400 γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γλ χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για διακόσμηση:
  • τρούφα χρωματιστή
  • smarties χρωματιστές σοκολατένιες καραμελίτσες
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη για τα μπισκότα. Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο ν'αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, το αλάτι, τη βανίλια και το κακάο. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να επιτύχουμε ζύμη μαλακή και ευκολόπλαστη που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Φτιάχνουμε με λαδόκολλα αστέρια σε 4 μεγέθη. Ανοίγουμε τη ζύμη πάνω σε λαδόκολλα και κόβουμε 16 αστέρια 4 μεγάλα, 4 μεσαία, 4 μικρά και 4 πιο μικρά. Κόβουμε επίσης 12 κύκλους 4 μεγάλους, 4 μεσαίους και 4 μικρούς. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.

Πως ενώνουμε τα κομμάτια!!
Σε κατσαρολίτσα λιώνουμε λίγη ζάχαρη σε καραμέλα (χωρίς καθόλου νερό)  για να ενώσουμε τα κομμάτια. Η καραμέλα σε λίγα λεπτά κρυώνει οπότε την ξαναζεσταίνουμε λίγο για να την χρησιμοποιήσουμε.
Σε πιατέλα τοποθετούμε το μεγάλο αστέρι, από πάνω ένα μεγάλο κύκλο και τα ενώνουμε με καραμέλα.Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία βάζοντας τα μεγάλα αστέρια κάτω και τα πιο μικρά επάνω και ενδιάμεσα τους κύκλους. Κρατάμε ένα μικρό αστέρι για κορυφή.

Ετοιμάζουμε το γλάσο!!
Σε μπολ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια με το λεμόνι και μόλις αρχίσουν να αφρίζουν προσθέτουμε την άχνη λίγη λίγη και τη βανίλια. Χρωματίζουμε ένα μέρος του γλάσου σε ανοιχτό πράσινο και καλύπτουμε τις επιφάνειες των αστεριών στο δεντράκι με τη βοήθεια ενός μαχαιριού.
Μετά διακοσμούμε με το λευκό γλάσο χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής.
Διακοσμούμε με χρωματιστή τρούφα και σοκολατένιες καραμελίτσες.






























5 σχόλια:

  1. Εύχομαι τα Χριστούγεννα σου να είναι γλυκά και ιδιαίτερα σαν τα μπισκοτοδεντράκια σου!!!!!!
    Πολλά φιλιά και χρόνια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαριεττα, η Λένα έχει δίκιο! Οι φωτο αδικούν πολυ το αποτέλεσμα!! Μου τα έφερε σημερα η Λένα κ έπαθα πλάκα! Σαν να είναι ψεύτικα! Μπραβο σου κοπελα μου! Καλες γιορτες να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρονια πολλα Αναστασια και καλες γιορτές να έχεις!!!
    Μαρία, δεν είσαι καθόλου εντάξει! Τη δική μου συμβολή στα μπισκοτόδεντρα γιατί δεν την τονίζεις? Εγώ είχα το πιο σημαντικό ρόλο στη διαδικασία!! Πάτησα το "δημοσίευση" !!!!
    Αν ο κόσμος είναι αχάριστος όμως και κακός....Λόγω εορτών όμως σε συγχωρώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερα! μηπως θα μπορουσατε να δωσετε τα υλικα σε γραμμαρια? (ειδικα το αλευρι) . Επισης, ηθελα να ρωτησω ποσες μερες αντεχει το γλυκο! ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. να ρωτησω γτ ειμαι νεα ακομα..?Κανει να φαγωθουν...?Περιεχουν ωμα ασπραδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...