Translate

Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μια υπέροχη μακαρονάδα φούρνου!!

Υλικά:


  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • 200 γρ. φέτα τυρί
  • 1 1/2 κούπα τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/2 κούπα τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κονσέρβα ζαμπόν (tulip, swan......) ψιλοκομμένο
  • 1 ντοματοχυμό
  • 2 μέτριες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε κατσαρόλα βάζουμε τον ντοματοχυμό, τις πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, λίγο λαδάκι και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα για να στέκεται επάνω στα μακαρόνια.
Εν τω μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια αλλά όχι πολύ καλά. Τα σουρώνουμε, τα αφήνουμε 5 λεπτά να στραγγίσουν και τα μεταφέρουμε σε μέτριο λαδωμένο ταψί. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
Περιχύνουμε τα μακαρόνια με την πηχτή σάλτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...