Translate

Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2012

Τέλεια σοκολατένια τούρτα

Άλλη μία υπέροχη συνταγή της Rosie εν ονόματι Choco choko birthday cake!!! Μόλις την είδα τρελάθηκα! Τέλεια τούρτα για παιδικό πάρτι! Απολαύστε την!! 


Υλικά για το κέικ:

  • 145 gr κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  • 260 γρ μαλακό ανάλατο βούτυρο
  • 315 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 24 γρ σκόνη κακάο άγλυκο
  • 2 κ γλ σόδα
  • 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ γλ αλατι
  • 4 μεγαλα αυγα σε θερμοκρασια δωματιου *
  •  200 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2  κ γλ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 475 ml κρέμα γάλακτος

*Πριν χρησιμοποιήσουμε τα αυγά τα αφήνουμε 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά για την κρέμα:

  • 200 γρ  ζάχαρη
  • 47 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 36 γρ. σκόνη κακάο
  • 360 ml γάλα
  • 115 γρ κουβερτούρα
  • 1 κ σ καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 680 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα το κέικ
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε τη σχάρα στο κέντρο. Χρησιμοποιούμε 2 ταψιά 20 εκατοστά τα οποία βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με κακάο.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
3. Σε μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
4. Σε μπωλ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
5. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με το μείγμα των ξερών υλικών. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσέχουμε να μην τα χτυπήσουμε όμως πολύ.
6. Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκια και ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς. Για να δούμε αν το κέικ ψήθηκε το τρυπάμε με οδοντογλυφίδα και όταν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο. Προσοχή δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν τα 20 λεπτά γιατί το κέικ δε θα φουσκώσει.
7. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν λίγο και τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλες. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά για 1 ώρα περίπου πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Φτιάχνουμε την κρέμα
1.Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και βράζουμε 5 με 8 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
2.Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα με τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να επιτύχουμε λεία κρέμα.Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανές μεμβράνη.
3.Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ για 5 λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα που αφήσαμε να κρυώσει και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το μίξερ ώσπου να γίνει η κρέμα μας αφράτη και βελούδινη.

Ετοιμάζουμε την τούρτα
1. Κόβουμε το κάθε κέικ οριζόντια με μακρύ οδοντωτό μαχαίρι.
2. Σε πιατέλα βάζουμε 1 στρώση από το κομμένο κέικ με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω. Με μία σπάτουλα απλώνουμε 1 και 1/4 κούπα κρέμα.
3.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες στρώσεις. Την τελευταία στρώση από κέικ τη βάζουμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και απλώνουμε κρέμα από πάνω και στο πλάι. Αν η κρέμα μας είναι πολύ μαλακιά τη βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...