Translate

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Cupcakes: Μαύρο βελούδο με κεράσι!


Έχω τρελαθεί με αυτό το site και με αυτά τα Cupcakes!Δοκιμάστε τα οπωσδήποτε! Είναι ιδανικά για παιδικό πάρτι αλλά και μία πολύ καλή συνταγή για τις γιορτινές ημέρες όπως τα Χριστούγεννα που έφτασαν! Είναι πραγματικά υπέροχα! Τα έχω ήδη φτιάξει αλλά δεν τολμώ να ανεβάσω φωτογραφίες! Φαίνονται τόσο υπέροχες αυτές οι φωτό! Δυστυχώς δεν έχω τόσο καλή φωτογραφική μηχανή... Ελπίζω και εγώ στον Άγιο Βασίλη!!Δεν θα μπορούσα βέβαια  να μην αναφέρω την Rosie η οποία είναι το ίδιο γλυκιά όπως τα γλυκά της!


Υλικά για τα cupcakes:


  • 175 γρ. ζάχαρη  (3/4 κούπας τσαγιού και 2 κουταλιές της σούπας)
  • 57 γρ. βούτυρο ανάλατο (1/4 κούπας τσαγιού)
  •  30 ml φυτικό λάδι (2 κουταλιές της σούπας)
  • 10 ml μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής ή και παραπάνω αν χρειαστεί (2 κ. γλ.)
  •  10 ml καθαρό εκχύλισμα βανίλιας  (2 κ. γλ.)
  • 4 γρ. αλάτι 1/2 κ.γλ.)
  • 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (1 και 1/4 κούπα τσαγιού)
  • 30 γρ. σκούρο κακάο (3 κ.σ.)
  • 114 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου (1/2 κούπα τσαγιού)
  • 2,5 ml λευκό ξύδι (1/2 κ.γλ.)
  • 1,5 γρ. σόδα φαγητού (1/4 κ. γλ.)


Υλικά για την κρέμα:




  • 56 γρ μαλακό ανάλατο βούτυρο (1/4 κούπα τσαγιού)
  • 250 γρ. κρύο τυρί κρέμα κομμένο σε κύβους 
  • 460 γρ. άχνη ζάχαρη (4 κούπες τσαγιού)
  • 5 ml καθαρό εκχύλισμα βανίλιας (1 κ. γλ.)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 30 ml κεράσι μαρμελάδα (2 κ.σ.)


Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ετοιμάζουμε τη θήκη για τα κεκάκια.

2. Σε μπωλ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, το  μαύρο χρώμα, τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ για 5 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να είναι πολύ ελαφρύ και αφράτο. 
3. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα  σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
4. Σε  μπωλ κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι.

5.  Προσθέτουμε 1/3 από το μείγμα αλεύρι - κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά  και μετά προσθέτουμε το 1/2 από το γάλα. Ρίχνουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα μέχρι να τελειώσουν.

6. Σε μικρό μπωλ ανακατεύουμε το ξύδι με τη  σόδα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγο ακόμα.
7. Βάζουμε το μείγμα στις θήκες για τα κεκάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 22 λεπτά περίπου. 22 λεπτα. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει μόνο με μερικά ψιχουλάκια επάνω τότε τα κεκάκια μας είναι έτοιμα. 

Κρέμα:



8. Σε μπωλ χτυπάμε με το μίξερ για 2 λεπτά  σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.

9. Προσθέτουμε το κρύο τυρί και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά. 
10.Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.
Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε πολύ την κρέμα γιατί θα γίνει πολύ μαλακιά.
11.Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κεράσι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για πολύ λίγο.


Αφήνουμε την κρέμα για λίγο στο ψυγείο να σταθεί και χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να γαρνίρουμε τα cupcakes και να δώσουμε σχήμα.
Διατηρούμε στο ψυγείο αλλά σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Αν την κρέμα μας τη θέλουμε πιο ροζ προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα κεράσι ακόμα.

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πάντως πολύ θα ήθελα να δω και τις δικές σου φωτό! Είμαι σίγουρη ότι θα είναι μια χαρά! Τι πειράζει που δεν έχεις τόσο καλή φωτογραφική; Άλλωστε, πού ξέρεις; Μπορεί να σου φέρει μία ο Άγιος Βασίλης... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...