Translate

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Μεθυσμένα γεμιστά με λουκουμάκι νηστίσιμα

Υλικά για τη ζύμη:
  • 1 κιλό αλεύρι φαρίνα
  • 1 ποτήρι ρετσίνα
  • 2 ποτήρια σπορέλαιο
  • 3 βανίλιες
Υλικά για τη γέμιση:
  • λουκουμάκια σε διάφορες γεύσεις (εγώ προτιμώ με γεύση τριαντάφυλλο)
  • αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση:
Σε λεκάνη βάζουμε τα υλικά της ζύμης και κάνουμε ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Κόβουμε σε μικρές μπαλίτσες τις οποίες ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μικρές πιτούλες και τις γεμίζουμε με αμύγδαλα και λουκουμάκι το οποίο έχουμε δουλέψει με τα χέρια μας να μαλακώσει. Κλείνουμε τα πιτάκια και δίνουμε σχήμα μισοφέγγαρου.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...