Translate

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Πουτίγκα

Υλικά για το παντεσπάνι:
  • 4 αυγά και 4 ασπράδια από αυγά
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ποτήρι καρύδια
Υλικά για το σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 βανίλιες
  • μια κουταλιά της σούπας λεμόνι


Υλικά για την κρέμα:
  • 1 λίτρο και 100 ml γάλα
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 7 κουταλιές της σούπας άνθος αραβοσίτου
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 4 κρόκους από αυγά
  • 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
  • 1/2 κιλού κιγέ κρέμα (την οποία προμηθευόμαστε από ζαχαροπλαστείο)*
Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ!
Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά.
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γαρύφαλλο, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τέλος τα καρύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψί  το οποίο λαδώσαμε και αλευρώσαμε ελαφρά.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει κι ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τα υλικά σε κατσαρολίτσα και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Περιχύνουμε το κρύο παντεσπάνι με το ζεστό σιρόπι και προσέχουμε το σιρόπι να πάει παντού.
Αφήνουμε το παντεσπάνι να τραβήξει το σιρόπι κι ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της κρέμας εκτός από τον κιγέ.
Βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Τη βάζουμε 2-3 ώρες στο ψυγείο να παγώσει και μετά την ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με τον κιγέ.
Βάζουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στολίζουμε με τριμμένο καρύδι.
Αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες ακόμα να σταθεί.

*Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε κιγέ μπορούμε να φτιάξουμε με 2 φακελάκια γκαρνί, 500 γρ ζάχαρη άχνη και 1 λίτρο γάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...