Translate

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Καρυδόγλυκο νηστίσιμο

Υλικά:
  • 1 και 1/3 κούπα τσαγιού σπορέλαιο
  • 1 κούπα νερό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 5-6 κούπες αλεύρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα 8 πρώτα υλικά σε κατσαρόλα στη φωτιά και όταν αρχίσουν να βράζουν την αποσύρουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ώσπου να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα καρύδια, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε ώστε να επιτύχουμε ζύμη μαλακιά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε κι άλλο αλεύρι.
Στρώνουμε τη ζύμη σε ταψί 25 x 35εκ. το οποίο έχουμε λαδώσει. Κόβουμε σε κομμάτια και στολίζουμε το κάθε κομμάτι με καρύδι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι και περιχύνουμε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...