Translate

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Κουραμπιέδες με γίδινο βούτυρο

Υπέροχοι παραδοσιακοί κουραμπιέδες με πλούσιο άρωμα και γεύση!!
Πολύ εύκολη συνταγή με λίγα υλικά... δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους πετύχετε.

Το όνομά τους οφείλεται στο τούρκικο "Kurabiye" γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.

Υλικά (για 60κομμάτια):
  • 500 γρ. βούτυρο λιωμένο γίδινο
  • 500 γρ. βιτάμ
  • 5 βανίλιες
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κιλά περίπου αλεύρι αλατίνη
  • 2 σακουλάκια άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση:

Σε λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά το βιτάμ με το γίδινο βούτυρο.
Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και το κονιάκ και συνεχίζουμε με το μίξερ για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα με τα χέρια μέχρι να επιτύχουμε ζύμη μαλακή που να ξεκολλάει από τα χέρια.
Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).

Μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο τους βουτάμε αμέσως σε μπόλικη άχνη για να κολλήσει επάνω τους.
Οι κουραμπιέδες δε φουσκώνουν στο ψήσιμο αλλά γίνονται πολύ αφράτοι λόγω του βουτύρου.


*Το μυστικό της επιτυχίας είναι το λιωμένο γίδινο βούτυρο που δίνει υπέροχη γεύση και άρωμα και κάνει τους κουραμπιέδες αφράτους!!!
Δε χρειάζεται να το λιώσουμε είναι από μόνο του έτσι και το ζητάμε λιωμένο γίδινο βούτυρο

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...