Translate

Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012

Αλμυρό κέικ με λιαστές ντομάτες

Πολύ διαφορετικό κέικ για όσους βαρέθηκαν τα συνηθισμένα!Ιδανικό σνακ ακόμα και για εκδρομές και εξορμήσεις!!


Υλικά:
  • 3 κούπες φαρίνα
  • 1 κούπα λιαστές ντομάτες στρογγυλές (ψιλοκομμένες)
  • 1 κ. της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1/2 κούπα λάδι από τις λιαστές ντομάτες
  • 4 αυγά
  • 4 κούπες τυρί χαλούμι τριμμένο
  • 1/2 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • τριμμένη φρυγανιά ( για πασπάλισμα )
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε καλά τα αυγά στο μίξερ και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν και για 3 λεπτά ακόμα χτυπάμε.
Έπειτα, ρίχνουμε το χαλούμι και τα 3/4 της κούπας από τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος, προσθέτουμε το δυόσμο ( προαιρετικά ).

Λαδώνουμε τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
Στρώνουμε στον πάτο της φόρμας τις υπόλοιπες λιαστές ντομάτες που κρατήσαμε και προσθέτουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για  30 λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσουμε για άλλα 20 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω - κάτω. 

Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, όπως είναι ζεστό το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Οι λιαστές ντομάτες που στρώσαμε στον πάτο της φόρμας, θα έρθουν στην επιφάνεια του κέικ και τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά είναι λαχταριστό!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...