Translate

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

Γαρίδες σαγανάκι

Κλασσική συνταγή για κλασσικό ελληνικό ουζομεζέ! 

Είτε πρόκειται για νηστεία είτε για όχι, οι γαρίδες σαγανάκι είναι από τα πιο γευστικά συνοδευτικά πιάτα!


Υλικά:

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1 κούπα τυριά ( φέτα, κασέρι)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • το χυμό απο 1 - 2 ώριμες ντομάτες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη ( προαιρετικό )
  • 1/4 κ. του γλυκού μπούκοβο ( προαιρετικό )

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τη πιπεριά και προσθέτουμε τις γαρίδες και τσιγαρίζουμε για 2 - 3 λεπτά ακόμη. 
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να σωθεί το ζουμί. 
Προσθέτουμε τα τυριά και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3 - 4 λεπτά!


**φωτο προσεχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...