Translate

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Μουστοκούλουρα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε φούρνο που να μυρίζει μουστοκούλουρα και να μπορέσω να αντισταθώ!  Είναι τα αγαπημένα μου!  Και το καλύτερο?  Είναι τόσο μα τόσο απλή η συνταγή τους!!

Τα υλικά είναι για περίπου 50 με 60 κουλουράκια!

μουστοκούλουρα


Υλικά:
  • 250 γρ. μούστο
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 25 γρ. λάδι
  • 150 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 2 1/2 κ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2 κ. του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ. του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά να γίνουν κρέμα.
Προσθέτουμε το μούστο, το χυμό του πορτοκαλιού στον οποίο διαλύουμε τη σόδα, το γαρίφαλο  τη κανέλα και το αλεύρι λίγο λίγο!!
Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μαλακή ζύμη!
Πλάθουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 - 25 λεπτά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...