Translate

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπουλο αυγολέμονο

Υλικά:
  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό
  • 1 κιλό σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κολοκυθάκια
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 1 ποτήρι λάδι
  • άνηθο
  • μαιδανό
  • αλάτι 
  • πιπέρι
Για το αυγολέμονο:
  • 2 αυγά
  • το χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 κ. του γλυκού κορν φλάουρ. 
Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι λάδι να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Το βγάζουμε σε πιάτο και στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σέλινο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο  το μαιδανό και τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε και λίγο αλάτι. Μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το κοτόπουλο και μετά 1 ποτήρι μπύρα, αλάτι και πιπέρι. 
Το αφήνουμε για 50 λεπτά να βράσει ( στη χύτρα μόλις 10 λεπτά!) 
Δεν ρίχνουμε καθόλου νερό αφού έχουμε ρίξει τη μπύρα. Αφού βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε 10 με 15 λεπτά να κρυώσει. 

Συνεχίζουμε με το αυγολέμονο: Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε και το χυμό από τα λεμόνια και το κορν φλάουρ, το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νεράκι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε ζεστό ζουμάκι από το φαγητό και συνεχίζουμε και πάλι το χτύπημα. Ρίχνουμε τόσο ζουμί ώστε να γεμίσει το πιάτο και μετά ρίχνουμε όλο το μείγμα στη κατσαρόλα και τη βάζουμε 5 λεπτά στη φωτιά μέχρι να δέσει το ζουμί. 
Ανα διαστήματα κουνάμε τη κατσαρόλα! 


Καλή σας όρεξη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...