Translate

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Κεμπάπ με χοιρινό στο φούρνο

Νοστιμότατο φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι και για τραπέζι σε φίλους και συγγενείς!


Υλικά:

  • 1 1/2 με 2 κιλά χοιρινό
  • 3 μεγάλες ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές
  • 1 ποτήρι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Πλένουμε καλά και τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε ροδέλες!
Τα προσθέτουμε στο μπολ με το κρέας και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να πάνε παντού.  
Αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να απορροφήσει το κρέας όλες τις ουσίες και το μαγειρεύουμε την επόμενη ημέρα.
Τα βάζουμε στη γάστρα μαζί με το ζουμί που έχουν βγάλει και προσθέτουμε το λάδι και 1/2 ποτήρι νερό.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 1/2 ώρα. 


*ΜΥΣΤΙΚA:
* Αν το θέλετε πιο πικάντικο, προσθέστε 2 -3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
** Αντί για νερό μπορούμε να ρίξουμε 1 ποτήρι κρασι και το αφήνουμε να ψηθεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...