Translate

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Καραμελωμένες πατάτες φούρνου

Πρωτότυπη και εύκολη συνταγή για καραμελωμένες πατάτες φούρνου με μουστάρδα και μέλι! Γιατί τα πιο νόστιμα φαγητά, είναι τα πιο απλά....


Υλικά:
marietta's cooking academy
  • 5 πατάτες
  • μπαχαρικά για πατάτες (προαιρετικό )
  • 2 κ. της σούπας μέλι
  • 1 κ. της σούπας μουστάρδα
  • το χυμό από 1 πορτοκάλι
  • το χυμό από 1/2 λεμόνι
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. 
Καθαρίζουμε τις πατάτες,τις κόβουμε και τις βάζουμε στο πυρέξ. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ανάλογο νερό και τις ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. (ανάλογα με το φούρνο που διαθέτουμε ).
Σε κούπα ή σε μπολ βάζουμε λίγο λάδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό από το πορτοκάλι και χτυπάμε καλά για να ενωθούν τα υλικά. 
10 λεπτά πριν βγάλουμε τις πατάτες από το φούρνο, περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα. Έτσι οι πατάτες μας θα έχουν μια ωραία καραμελωμένη κρούστα!

Καλή σας όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...