Translate

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Κρέπες αλμυρές στο φούρνο με μπεσαμέλ

Δεν θα ξεχάσω ΠΟΤΕ την πρώτη φορά που μου έφτιαξε η Μαριέττα αυτές τις κρέπες ....Είναι απλά οι πιο ωραίες κρέπες που έχω φάει ποτέ .....  

Και πιστέψτε με..... 

Έχω φάει πολλές .... 


Υλικά για τις κρέπες ( περίπου 10 με 12 κρέπες, ανάλογα το μέγεθος):

  • 1 κούπα γάλα
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 2 κ. της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/3 κ. του γλυκού αλάτι
  • 1/3 κ. του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:

Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά στο μίξερ μέχρι να γίνει λείος χυλός. Καλό θα ήταν να αφήναμε το χυλό αυτό για 30 λεπτά στο ψυγείο. Εάν όμως βιαζόμαστε, πιάνουμε αμέσως δουλειά!!!
Αν έχουμε συσκευή για κρέπες τις φτιάχνουμε σε αυτή. 
Διαφορετικά, βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει με 1 κουταλιά της σούπας λάδι.
Ρίχνουμε 1 κουταλιά χυλό και γέρνουμε το τηγάνι προς όλες τις μεριές ώστε να απλωθεί σε όλο τον πάτο. Θέλει περίπου 2 - 3 λεπτά, ίσα - ίσα να πάρουν χρώμα!
Αφού ψηθούν από τη μία πλευρά, τις γυρίζουμε με σπάτουλα να ψηθούν και από την άλλη.
Τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη σε πιάτο.
Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να τις καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη και να τις φυλάξουμε στο ψυγείο. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τις ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα!! 

Υλικά για τη γέμιση για 12 κρέπες:

  • 12 φέτες κασέρι
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 3 αυγά κομμένα σε φετούλες
  • μανούρι κομμένο σε φέτες
  • μαγιονέζα
Εκτέλεση:

Στρώνουμε επάνω στη κάθε κρέπα από μία φέτα ζαμπόν, κασέρι, 2 - 3  φέτες αυγό, μανούρι και από 1 κουταλίτσα μαγιονέζα. 
Τις τυλίγουμε σε ρολό και τις βάζουμε σε πυρέξ, τη μία δίπλα στην άλλη προσέχοντας να μην αφήνουμε κενά. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ και περιχύνουμε τις κρέπες. Πασπαλίζουμε με κασέρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν! 


Υλικά για τη μπεσαμέλ:
  • 2 ποτήρια γάλα
  • 3 κ. της σούπας αλεύρι
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/2 ποτήρι λάδι

Εκτέλεση:

Καίμε το λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα για να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμη. Αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και προσθέτουμε το τυρί και τον κρόκο και ανακατεύουμε καλά.


*ΜΥΣΤΙΚΟ: 
*Αντί για μπεσαμέλ,  μπορούμε να περιχύνουμε τις κρέπες με 2 κούπες κρέμα γάλακτος. 
** Μπορούμε να ετοιμάσουμε τις κρέπες με τα υλικά της επιλογής μας, να τις τοποθετήσουμε σε τάπερ  και να τις διατηρήσουμε στην κατάψυξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...