Translate

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Τυροψωμάκια της Νατάσας Θεοδωρίδου

Νοστιμότατα τυροψωμάκια ιδανικά για το πρωινό σας αλλά και για να συνοδέψετε το κυρίως πιάτο αντί για ψωμί με λίγα υλικά! Τη συνταγή αυτή την έχω δει πάρα πολλά χρόνια πριν, όταν την είχε φτιάξει η Θεοδωρίδου στην τηλεόραση και πραγματικά είναι υπέροχη!!! 


Υλικά:
  • 400 γρ. φαρίνα
  • 250 γρ. τυρί Δανίας τριμμένο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 3 αυγά

Εκτέλεση:

Σε ενα μεγάλο μπολ ή λεκανίτσα, ρίχνουμε το αλεύρι και ανοίγουμε μια γούρνα στη μέση. 
Σε κατσαρολίτσα βράζουμε το γάλα με το λάδι και το προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί και ζυμώνουμε. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο γάλα ακόμα.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο απο ενα αυγό.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.

Προσοχή!! Δεν φουσκώνουν!!!! Το μέγεθος που θα τα πλάσουμε, σε αυτό θα παραμείνουν!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...