Translate

Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2012

Λουκανικοπιτάκια με ζύμη κουρού

Λουκανικοπιτάκια για κάθε περίσταση! Για παιδικό πάρτυ, για φαγητό με φίλους ακόμα και για το ταξίδι είναι ότι καλύτερο, φτιαγμένο απο τα χεράκια σας.


Υλικά για τη ζύμη:
  • 1/2 κούπα Βιτάμ
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 3 κούπες αλεύρι
  • 1 κ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1/2 κ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα νερό
  • 1 κρόκο αυγού
Υλικά για τη γέμιση:

  • λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • κέτσαπ
  • μουστάρδα

Εκτέλεση:

Σε μεγάλο μπολ ή σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπεικιν και τη σόδα.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το λάδι και σχηματίζουμε τρίμματα με τα χέρια μας.
Χτυπάμε ελαφρά τον κρόκο με λίγο κρύο νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Δουλεύουμε τη ζύμη ώσπου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί!
Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη τη ζύμη και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.

Ανοίγουμε χοντρό φύλλο το οποίο κόβουμε σε μικρότερα φυλλαράκια. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας το στόμιο ενός ποτηριού.
Αλείφουμε τα φυλλαράκια με λίγη κέτσαπ και μουστάρδα. Τοποθετούμε το λουκάνικο και το διπλώνουμε στα δύο.
Πατάμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού για να πάρουν ωραίο χρώμα και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο αμύγδαλο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...