Translate

Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Marietta's Cooking Academy

Κλασσικό, παραδοσιακό και σπιτικό γλυκό! 

Εύκολος και γρήγορος χαλβάς, ειδικά τις ημέρες της νηστείας!

Ιδανικός για όλες τις μέρες, όλες τις ώρες, παντός καιρού!!!



Υλικά:


  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα λάδι
  • 5 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1/4 κ. του γλυκού γαρύφαλλο


Εκτέλεση:

Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα!

Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι. 
Ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να βράσει, για περίπου 8 λεπτά. Προς το τέλος, ( στα 5 λεπτά ),  ρίχνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι, το γαρύφαλλο και το ξυλάκι της κανέλας. 

Έπειτα, αδειάζουμε σιγά σιγά το σιρόπι στη κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και το ξαναβάζουμε στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να το απορροφήσει! 
Με προσοχή όμως γιατί πετάγεται το μείγμα και καίει πολύ!!! 
Marietta's Cooking AcademyΟ χαλβάς είναι έτοιμος όταν θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. 

Χρησιμοποιούμε μικρά ποτηράκια της αρεσκείας μας και αδειάζουμε στο πιάτο ή βάζουμε το χαλβά σε φόρμα και τον αφήνουμε να κρυώσει. 

Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...