Translate

Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

Κουλουράκια νηστίσιμα με κανέλα και ζάχαρη

Υπέροχα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας! Κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει και όλοι ανυπομονούν!!  Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα!! Ιδανική συνταγή για το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της νηστείας και τέλειο συνοδευτικό για το καφέ και το τσάι!!  Εύκολα και γρήγορα κουλουράκια χωρίς να είσαι master chef!  Τα υλικά είναι για περίπου 40 με 50 κομμάτια. 



Υλικά για τη ζύμη:
koulourania-me-kanela
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 ποτήρι ηλιέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
  • 500 - 600 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως*
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη


Υλικά για το "τύλιγμα":
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 2 κ. της σούπας κανέλα σκόνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και ζυμώνουμε μέχρι που να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας και να πλάθεται.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε πλεξούδες αλλά όχι πολύ χοντρά γιατί θα φουσκώσουν.

Βάζουμε σε ένα πιάτο τα υλικά για το τύλιγμα, (τη ζάχαρη και την κανέλα) και τα ανακατεύουμε.

Περνάμε τα κουλουράκια μέσα από το πιάτο, να περαστούν καλά με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. 


Έτοιμα!!! Απολαύστε τα!


*ΜΥΣΤΙΚΟ:
Αντί για αλεύρι ολικής αλέσεως, μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις!

1 σχόλιο:

  1. Μου βγήκαν φανταστικά!! Δοκιμάστε τα όλοι!! Και μάλιστα έβαλα αλεύρι για όλες τις χρήσεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...