Translate

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

Αλμυρό κέικ με ζαμπόν

Μια αλμυρή πρόταση για κέικ! Κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα κέικ και πολύ εύκολο!


Υλικά:

  • 1/2 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα γιαούρτι
  • 1 κούπα ζαμπόν σε κομματάκια
  • 1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
  • 2 κούπες κεφαλογραβιέρα
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 3 αυγά
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τα ασπράδια.
Τα ασπράδια τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα, την οποία προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω προσεκτικά για να μην ξεφουσκώσει.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα 25 εκ..
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς και σε 30 - 35 λεπτά είναι έτοιμο!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...