Translate

Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012

Χανιώτικο μπουρέκι

Για τον αγαπημένο μου φίλο Δήμο που μια ολόκληρη φοιτητική ζωή δεν έφαγα ούτε μια φορά κάτι κρεατικό σπίτι του, για τους χορτοφάγους και για όσους έχουν βαρεθεί να τρώνε συνέχεια κρέας και θέλουν να κάνουν στροφή στην υγιεινή διατροφή, δεν υπάρχει καλύτερη αρχή από το Χανιώτικο μπουρέκι! Διαιτητική συνταγή!

Υγιεινό, θρεπτικό και πολύ ελαφρύ! Δεν είναι, πιστεύω, τυχαία Χανιώτικο, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η κεφαλή της Μεσογειακής διατροφής είναι η Κρήτη μας!

Marietta's Cooking Academy

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 4 ντομάτες
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 4 - 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/3 γραβιέρα
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Λαδώνουμε το πυρέξ ίσα - ίσα στον πάτο αλλά και στα πλαϊνά και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά.
Marietta's Cooking Academy
Κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και απλώνουμε τη πρώτη στρώση με τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε. 2η στρώση με κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε με γενναία δόση από τριμμένη μυζήθρα και λίγο γραβιέρα. Από πάνω ρίχνουμε τις ροδέλες ντομάτας. 
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά. Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και ελάχιστο αλατοπίπερο και περιχύνουμε στο πυρέξ. 
Marietta's Cooking Academy
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. 




Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...