Translate

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι

Μας ζητήσατε φαγητά υγιεινά και θρεπτικά και χρέος μας είναι να ανταποκριθούμε όσο πιο άμεσα γίνεται! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλή. Χωρίς ιδιαίτερα "μερεμέτια" αλλά πάνω απ όλα συντάσσεται στα υγιεινά, διαιτητικά και θρεπτικά πιάτα. 


Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 πιπεριές φλωρίνης σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα κονιάκ
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • μαιδανός
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα 1 ποτήρι λάδι και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο. Αφού ροδίσει ρίχνουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και την πάπρικα. Όλα μαζί τα τσιγαρίζουμε για 2' - 3 λεπτά και σβήνουμε με κονιάκ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαιδανό, αλάτι και 1/2 ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 50 λεπτά.
Μόλις βράσει δένουμε τη σάλτσα. Σε ένα πιάτο διαλύουμε 1 κουταλιά αλεύρι σε λίγο νεράκι.
Προσθέτουμε, το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολυ καλά. Ρίχνουμε λίγο ζεστό ζουμάκι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να πάρει θερμοκρασία το μείγμα. Το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Αφήνουμε 2' - 3 λεπτά στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και είναι έτοιμο!!!!

Απολαύστε το με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...