Translate

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Κυδώνι τριφτό γλυκό του κουταλιού

Υλικά:
  • 1 κιλό κυδώνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
  • αρμπαρόριζα

Εκτέλεση: 

Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα περνάμε από χοντρό τρίφτη ( ειδικό γι΄ αυτή τη δουλειά. )
Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό και λεμόνι ( μισό σχεδόν μπουκάλι από τη ) για να μη μαυρίσουν.
Τα αδειάζουμε στο τρυπητό κ μετά σε μια πετσέτα για να απορροφήσει τα όλα τα υγρά.
Βράζουμε το σιρόπι κανονικά ( όχι πολύ πηχτό ) και προσθέτουμε το κυδώνι και ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι ξανά!
Όταν αρχίσει να παίρνει χρώμα το γλυκό, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα ( την οποία δένουμε με κλωστή, ματσάκι, για να μπορούμε την αφαιρέσουμε η τυλίγουμε σε ένα τούλι  ).
5 λεπτά πριν να ετοιμαστεί και κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Όταν είναι έτοιμο, αποσύρουμε απ τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα καθαρή και αφήνουμε να κρυώσει.
Την επόμενη ημέρα τσεκάρουμε αν είναι εντάξει το σιρόπι γιατί μπορεί να αφήσει νεράκι το κυδώνι και να θέλει λίγο βράσιμο ακόμη.

Καλή επιτυχία!

*ΜΥΣΤΙΚΟ:
Αν θέλουμε ανοιχτόχρωμο το γλυκό, το βάζουμε σε πιο δυνατή φωτιά. Αν θέλουμε το γλυκό πιο σκούρο έντονο χρώμα, το βάζουμε σε πιο χαμηλή φωτιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...