Translate

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Πολύ Εύκολη Μπουγάτσα Γλυκιά ( σαν τις έτοιμες )

Πόσο λόγος γίνεται, μόλις πέσει η λέξη "μπουγάτσα" στο τραπέζι ενός Αθηναίου και ενός Βορειοελλαδίτη !!!

Είναι μπουγάτσα με τυρί ή μπουγάτσα με κρέμα???

Ποιο είναι επιτέλους το σωστό? Δεν ξέρω να σας πω την αλήθεια και ποτέ δεν το έψαξα!
Αν κανείς ξέρει, παρακαλώ να μου πει!
Εγώ ένα ξέρω! Την συνταγή της!




ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ( Βηρυτού )
  • 1 Βιτάμ ( 250 γρ )
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • άχνη ( όση θέλετε )
  • κανέλα ( όση θέλετε )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε βουτυρωμένο, μετρίου μεγέθους ταψί, στρώνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε ένα - ένα με πινέλο, χρησιμοποιώντας όλο το βούτυρο! 
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30΄ λεπτά!

Παράλληλα, ρίχνουμε σε μπολ 1 κουτάκι ζαχαρούχο και 2 κουτάκια νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί το ζαχαρούχο.

Έχουμε το νου μας στα φύλλα. Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!
Όπως, λοιπόν, θα βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο περιχύνουμε με το παραπάνω μείγμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30΄ μέχρι να πήξει η κρέμα*

Όταν βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα!! 


*ΜΥΣΤΙΚΟ: Για να καταλάβουμε αν έχει πήξει η κρέμα, σηκώνουμε τα φύλλα από τη μία γωνία και αν δούμε ότι δεν υπάρχουν υγρά, σημαίνει ότι είναι έτοιμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...