Translate

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΣΠΙΤΙΚΟ

Το πιο παραδοσιακό ορεκτικό των Ελλήνων είναι το τζατζίκι! 

Συνοδεύει άριστα όλων των ειδών τα ψητά, τέλειος συνδυασμός με τηγανιτές πατατούλες,.... και φυσικά με το ουζάκι μας και το κρασί!

Πάμε να δούμε τη συνταγή.....


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 αγγουράκι μέτριο
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1/2 φλ. του καφέ λεμόνι
  • 1/2 φλ. του καφέ ξύδι
  • πιπέρι
  • αλάτι ( ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλουμε )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβουμε το αγγουράκι σε μικρά κομματάκια. Τρίβουμε το σκόρδο στον ψιλό τρίφτη. 
Σε μπωλ αδειάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε με κουτάλι. 
Δοκιμάζουμε πόσο πικάντικο θέλουμε να γίνει το τζατζίκι μας και αναλόγως  προσθέτουμε λίγο παραπάνω ξυδάκι και λεμόνι.

ΜΥΣΤΙΚΟ:
Για να μην έχει έντονη μυρωδιά το σκόρδο αφαιρούμε τη φύτρα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...