Translate

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα που μας βγάζει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση! Πολύ νόστιμο συνοδευτικό για ψητά και χορταστικό.... όταν περιμένω παρέα δε λείπει ποτέ από το τραπέζι!!! Θα κάνουμε μια παραλλαγή της κλασσικής πατατοσαλάτας και θα δώσουμε έντονο χρώμα και γεύση με παντζάρι.....


ΥΛΙΚΑ:

  • 7 μέτριες πατάτες
  • 3 μέτρια παντζάρια ( χωρίς τα φύλλα και τα κοτσάνια )
  • 3 μέτρια κρεμμύδια
  • 3-4 κ. της σούπας μαγιονέζα
  • 4 αυγά βρασμένα σφιχτά
  • 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λεμόνι
  • 1/2 κούπα λάδι
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε όπως είναι ολόκληρες με τη φλούδα.
Βράζουμε και τα παντζάρια καλά.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπωλ σε μικρά κομμάτια. 
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε κόψει στο χέρι ( ελαφρώς χοντροκομμένα ). Προσθέτουμε αλάτι ( ανάλογα πόσο αλμυρό το θέλουμε ), πιπέρι, ρίγανη, λάδι, λεμόνι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Αφού είναι έτοιμο προσθέτουμε τη μαγιονέζα και τα παντζάρια ( κομμένα σε χοντρά κομμάτια ) και ανακατεύουμε ελαφρά με κουτάλι. 
Τέλος προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα και ανακατεύουμε με προσοχή να μη λιώσουν. Ρίχνουμε λίγο πιπεράκι από πάνω και η πατατοσαλάτα μας είναι έτοιμη!!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...