Translate

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουτάκια Κοτόπουλου με γλυκιά μαρινάδα και πατάτες στο φούρνο

Ένα από τα πιο εύκολα φαγητά είναι τα μπουτάκια με πατάτες! Οι ποσότητες που σας παραθέτω είναι για 2 μερίδες! 



ΥΛΙΚΑ:
  • 2 μπουτάκια κοτόπουλου
  • 6-7 πατάτες
  • 1 φλιτζανάκι λάδι
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι (προαιρετικό)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ:
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κ. σούπας κέτσαπ
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 2/3 φλιτζανάκι λάδι
  • 2/3 φλιτζανάκι μπαλσάμικο ξύδι
  • 2 πορτοκάλια
  • μαιδανό
  • αλάτι 
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παρασκευή μαρινάδας:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά!
Όσον αφορά τα πορτοκάλια, παίρνουμε μόνο το χυμό τους. 
Προσωπικά, προτιμώ τον συγκεκριμένο λεμονοστύφτη για να παίρνω όλες τις ουσίες του πορτοκαλιού! (Αν δεν σας αρέσει χρησιμοποιήστε τον κλασσικό για να έχετε αποκλειστικά και μόνο τον χυμό του.)
Η μαρινάδα μας είναι έτοιμη!
Πλένουμε πολύ καλά τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα βουτάμε μέσα στο μπολ! Τα ανακατεύουμε πολύ καλά για να πάει παντού η μαρινάδα!
Σκεπάζουμε με μια διάφανη μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο! Το αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα! Όσο περισσότερη ώρα τόσο καλύτερα!


¨






Έπειτα, κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτα, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο πυρέξ.
Προσθέτουμε 1 φλιτζανακι λάδι και απο πάνω τοποθετούμε τα μπουτάκια και περιχύνουμε τη μαρινάδα να πάει παντού! Προσθέτουμε 1 ποτήρι του νερού νερό και λίγο κεφαλοτύρι! 

Έχουμε ήδη προθερμάνει το φουρνο μας στους  200 βαθμούς! Το αφήνουμε για 45 - 50 λεπτα (αναλόγως το φούρνο) και 5 λεπτα πριν να ειναι έτοιμα τα μπουτάκια ρίχνουμε το υπολοιπο κεφαλοτύρι! Αφού περάσουν τα 5 λεπτα τα βγαζουμε και για 10 λεπτα περίπου βάζουμε τις πατάτες μας στο γκριλ!!!
Έτοιμο το φαγητό μας! 


Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...