Translate

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ

Φανταστικά τρουφάκια με υπέροχη σοκολατένια γεύση!
Τρελαίνομαι για τα συγκεκριμένα τρουφάκια...ποτέ δε μου φτάνει μόνο ένα...

ΥΛΙΚΑ:
(60 κομμάτια)

  • 500γρ άχνη ζάχαρη
  • 500γρ καρύδια ψιλοκομμένα
  • 700γρ μπισκότα μιράντα
  • 100γρ κακάο άγλυκο
  • 1/2 κούπα τσαγιού γάλα
  • 500γρ βιτάμ
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ ή οτιδήποτε ποτό της επιλογής μας
  • τρούφα (για να τυλίξουμε τα γλυκάκια μας)
  • ειδικά χαρτάκια για να βάλουμε τα γλυκάκια μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφήνουμε το βιτάμ μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει. Τρίβουμε τα μπισκότα με τα χέρια σε κομμάτια (σε αυτή τη συνταγή το μπισκότο θέλουμε να φαίνεται μέσα στο γλυκό). Κόβουμε τα καρύδια στο μούλτι ή στο γουδοχέρι (όχι πολύ ψιλά για να φαίνονται στο γλυκό).
Σε μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το χέρι καλά για 4-5 λεπτά. Κοσκινίζουμε το κακάο και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ρίχνουμε και το γάλα. 
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα καρύδια, τα μπισκότα, και το κονιάκ. 
Τώρα ανακατεύουμε με κουτάλι για λίγα λεπτά ακόμα. 
Αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες να σφίξει το μείγμα για να μπορούμε να το πλάσουμε. 
Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια τα οποία περνάμε μέσα από τρούφα και τα τοποθετούμε σε ειδικά χαρτάκια για γλυκά.

ΜΥΣΤΙΚΟ:
Στη συγκεκριμένη συνταγή θέλουμε να φαίνονται κομματάκια και τα καρύδια και τα μπισκότα.
Προτείνω τα μπισκότα μιράντα γιατί είναι πιο γλυκά. 
Μπορούμε να τυλίξουμε τα γλυκάκια μας και με χρωματιστή τρούφα ή ινδική καρύδα ή ξηρούς καρπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...