Translate

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ

Γρήγορη, νόστιμη και εύκολη συνταγή για όσους δεν τα πάνε καλά με την κουζίνα!!

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 πακέτα τορτελίνια γεμιστά με 4 τυριά
  • 250-300γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κούπες τσαγιού τυρί γκούντα τριμμένο
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά περίπου (ανάλογα πόσο βρασμένα τα θέλουμε) και τα σουρώνουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να κάψει. Ρίχνουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσει. Προσθέτουμε τα τορτελίνια  και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά. Μόλις αρχίσει να λιώνει το τυρί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος  και ανακατεύουμε με κουτάλι να πάει παντού.Αφήνουμε 5-6 λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Τα τορτελίνια μας είναι έτοιμα. Σερβίρουμε ζεστά!

ΜΥΣΤΙΚΟ:
Αν θέλουμε πιο ελαφρύ το φαγητό αφαιρούμε το μπέικον.
Μπορούμε να βάλουμε διάφορα τυριά ανακατεμένα.
Αν περιμένουμε κόσμο και θέλουμε να τα απολαύσουμε ζεστά, βράζουμε από νωρίς τα τορτελίνια και κάνουμε την παραπάνω διαδικασία 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...