Translate

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Κρητικός Ντάκος

Ο πρωτοπόρος στη περίφημη Μεσογειακή διατροφή!

Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Κρητικό ντάκο και τη θρεπτική του αξία?

Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Ε και βιταμίνη Β, που ενισχύει το νευρικό σύστημα, φυτικές ίνες οι οποίες είναι πολύτιμες για τη λειτουργία του εντέρου και άμυλο το οποίο γεμίζει ενέργεια τον οργανισμό! Είναι ιδανικό γεύμα διαβητικούς!

Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα για το καλοκαίρι, καθότι είναι δροσερό, αλλά και για βραδινό γεύμα το χειμώνα αφού είναι πολύ ελαφρύ!!



ΥΛΙΚΑ:
  • 1 Κρητικό παξιμάδι
  • 1 μέτρια Ντομάτα
  • 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κ. της σούπας τυρί τριμμένο φέτα ή μυζήθρα
  • 1 πιπεριά
  • 2 - 3 ελιές 
  • αλάτι
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τη ντομάτα μας κ περιχύνουμε στο ντάκο. Με ένα πιρούνι πατάμε τη φέτα μας ( ή όποιο τυρί της επιλογής μας ) για να γίνει κομματάκια, ψιλοκόβουμε μέσα στη φέτα τη πιπεριά κ ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη ντομάτα μας. Βάζουμε τις ελίτσες μας, αλάτι και ρίγανη κ στο τέλος τις 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο!

Τόσο απλό, γρήγορο και τόσο γευστικό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...