Translate

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΤΙΤΣΑΚΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Κανείς δε μπορεί ν'αντισταθεί σε ένα λαχταριστό παστιτσάκι!!!Τέλεια ιδέα για party, για μπουφέ....  Σας υπόσχομαι ότι θα γίνουν ανάρπαστα!!!


ΥΛΙΚΑ:

  • 20 φορμάκια ατομικά στρόγγυλα
  • 20 φύλλα σφολιάτας μικρά στρόγγυλα
  • 400 γρ κιμά 
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 ντοματοχυμό

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (γεμάτες)
  • 3/4 ποτηριού λάδι
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 2 κρόκους αυγών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε τον κιμά. Βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον κιμά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για 3-4 λεπτά ακόμα. 
Προσθέτουμε το ντοματοχυμό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και λίγο νεράκι. 
Αφήνουμε τον κιμά να βράσει περίπου 40 λεπτά!!

Ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ. Σε κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα γρήγορα γρήγορα να μη σβολιάσει (αν δυσκολευόμαστε μπορούμε να αποσύρουμε για λίγο από τη φωτιά). Προσθέτουμε και όλο το γάλα και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει. 
Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά. 
Η κρέμα μας είναι έτοιμη!!

Λαδώνουμε καλά τα φορμάκια (και στο πλάι)  και βάζουμε τα φύλλα σφολιάτας. Προσθέτουμε μιά κουταλιά της σούπας κιμά και καλύπτουμε με μπεσαμέλ. 
Προσέχουμε να μην παραγεμίσουμε τα φορμάκια. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ώσπου να ροδίσουν.

*ΜΥΣΤΙΚΟ:
Πριν  βγάλουμε τα παστιτσάκια από τις φόρμες ξεκολλάμε τα τοιχώματα με ένα μαχαίρι.
Για να δούμε αν ψήθηκαν καλά τα παστιτσάκια βγάζουμε ένα από τη φόρμα και αν θέλει κι άλλο το ξαναβάζουμε στη θέση του και συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. 
Μπορούμε να προσθέσουμε στην κράμα λίγο μοσχοκάρυδο.
Αντί για κιμά μπορούμε να βάλουμε άλλα υλικά της επιλογής μας όπως ζαμπόν -κασέρι, σπανάκι με φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...