Translate

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 κούπας τσαγιού λάδι
  • 3 κρόκους αυγών για το άλειμμα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
  • 2 και 1/2 λίτρα γάλα
  • 2 κούπες του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 8 αυγά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα (χλιαρό) και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, το ξύσμα και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσει η κρέμα. 
Μόλις πήξει είναι έτοιμη!
Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε 10 λεπτά περίπου για να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά (με αυγοδάρτη) τα αυγά και τα προσθέτουμε στην κρέμα μαζί με το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 
Η κρέμα μας είναι έτοιμη!
Έπειτα, σε μέτριο ταψί στρώνουμε τα φύλλα ένα ένα λαδώνοντάς τα και πριν βάλουμε το τελευταίο φύλλο στρώνουμε τα καρύδια. Βάζουμε και το τελευταίο φύλλο και απλώνουμε την κρέμα από πάνω.
Σε μία κούπα χτυπάμε με ένα πιρούνι τους κρόκους με λίγο λάδι και τους απλώνουμε με ένα κουτάλι πάνω από την κρέμα ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της κρέμας.



Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς για 1 ώρα και 10 λεπτά ώσπου να ροδίσει.


ΜΥΣΤΙΚΟ:
Προσέχουμε η πίτα να ροδίσει καλά από κάτω. Θέλουμε όλα τα φύλλα να είναι τραγανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...