Translate

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ

Ένα φαγητό για όλες τις ώρες! Για κυρίως πιάτο, για μεζέ, την παραλία ακόμα και σε σαντουιτς για τους ταξιδιώτες!

ΥΛΙΚΑ:
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο (ή ανάμεικτο με χοιρινό)
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • μαϊδανό ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κύμινο
  • ρίγανη

ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ:
  • ελαιόλαδο
  • αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί αφού πρώτα έχουμε μουλιάσει και στύψει το ψωμί. Ζυμώνουμε λίγα λεπτά. και αν το μίγμα είναι σφιχτό προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναζυμώνουμε.
Το αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.
Έπειτα πλάθουμε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλουμε, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. 
Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα!!

Καλό θα ήταν οταν τους βγάλουμε να τους ακουμπήσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να αποφύγουμε το περιττό λάδι!
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές και γιαούρτι ανακατεμένο με δυόσμο!

ΜΥΣΤΙΚΟ:
Μπορούμε να ετοιμάσουμε το μίγμα από την προηγούμενη μέρα, να μείνει όλη νυχτά στο ψυγείο και να τηγανίσουμε τους κεφτέδες μας την επόμενη μέρα. Έτσι ο κιμάς θα ποτιστεί με όλες τις ουσίες και θα είναι πιο νόστιμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...