Translate

Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2012

Τηγανόψωμο

Καλημέρα στους αγαπημένους μας αναγνώστες!!!!!


Αν και πέρασε λίγο η ώρα ποτέ δεν πρέπει να παραλείπουμε το βασικότερο γεύμα στη διατροφή 
μας…. το πρωινό!!! 

Σήμερα θα ετοιμάσουμε τηγανόψωμα. ΄

Ένα γρήγορο και γευστικότατο πρωινό. 
Αγαπημένη γεύση , συνταγή της μητέρας μου …. Αυτά τα τηγανόψωμα μου φέρνουν στο μυαλό 

γλυκές αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια….

Ιδανική συνταγή για μικρά παιδιά σας εγγυώμαι ότι 
θα ξετρελαθούν και θα σας τη ζητάνε συνέχεια!!

Ας μην καθυστερούμε άλλο όμως.. Πάμε στη 
κουζίνα μας να ετοιμάσουμε τα υπέροχα τηγανόψωμα τα οποία θα συνοδεύσουμε με ένα ποτήρι 
φρέσκο χυμό πορτοκάλι!!!

Απολαύστε τα!!!



Υλικά για τη ζύμη:



  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρησεις, 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ, 
  • μισό κουταλάκι του γλυκου αλατι, 
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι, 
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι.
  • 1 κούπα του τσαγιού περίπου νερό 



Υλικά για τη γέμιση:


ζαμπόν - κασέρι


ή τυρί φέτα

ή μερέντα 

ή οτιδήποτε της επιλογής σας.


Εκτέλεση: 



Σε λεκανιτσα κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανοίγω γούρνα και ρίχνω το 


λάδι ,το ξύδι και το νερό και ζυμώνω για να πετύχω μια ζύμη μαλακή που να ξεκολλάει από τα χέρια. 

Έπειτα, λαδώνω μια επιφάνεια και ανοίγω με τα χέρια λεπτό φυλλαράκι και βάζω ζαμπόν - κασέρι ή 

φέτα ή μερεντα ή οτιδήποτε άλλο της επιλογής σας. 

Βρέχω με λίγο νερό τις άκρες και διπλώνω το ζυμαράκι και πατάω με ένα πιρουνι τις άκρες να 


κολλήσουν . 


Τηγανίζω 2-3 λεπτά σε λάδι ώσπου να ροδίσει.




*Μπορείτε στη γέμιση να βάλετε ζαμπόν - κασέρι - αυγό βραστό με μαγιονέζα ή κέτσαπ και 

μουστάρδα, κασέρι και κιμά που σας περίσεψε από μακαρόνια, ζάχαρη με κανέλλα και καρύδια.... 



υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε.




 Έτοιμο να το απολαύσετε!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...