Translate

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Γιουβέτσι


ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  • μισό κιλό κριθαράκι
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μπολάκι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι)
  • αλατοπίπερο
  • ελαιόλαδο
  • βούτυρο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:




Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρέας να βράσει και προσθέτουμε τόσο νερό ωστε να το σκεπάσει. Κάθε τόσο ξαφρίζουμε με την κουτάλα μέχρι το κρέας να μαλακωσει και να εξατμιστεί όλο το νερό.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και αφού κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ανακατεύουμε για κανα δίλεπτο.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, την κανέλα, τη δάφνη. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Αδειάζουμε το φαγητό σε πήλινο σκεύος, αφαιρώντας το ξύλο της κανέλας και τη δάφνη και ρίχνουμε μέσα 3 φλυτζάνια καυτό νερό.
Ανακατέυουμε ελαφρά το κριθαράκι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για καμιά ωρίτσα. 
Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού γιατι το κριθαράκι τα απορροφάει ολα. οπότε αν είναι απαραίτητο ρυθμίζουμε αν θα ρίξουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Όταν το φαγητό μας μοσχοβολήσει μεχρι απέναντι, αφαιρόυμε το καπάκι, πασπαλίζουμε με τυράκι τριμμένο και το ψήνουμε για κανα 10 λεπτο ακόμα στους 200.
Το σερβίρουμε ζεστό συνοδευοντας με πολυ πολύ τυράκι ακόμα!!

2 σχόλια:

  1. Μαριεττα, φαινεται υπεροχο! μου ανοιξες την ορεξη βραδιατικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπεροχο αλλα δυσκολο βρε κοριτσια. που να το κανω εγω ολο αυτο.
    εχω τη διαθεση αλλα δεν ξερω αν θα τα καταφερω. θα σας ενημερωσω ομως..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...