ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά (σε θερμοκρασία δωματίου) και το κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.
- 600γρ γιαούρτι
- 700γρ ζάχαρη
- 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα (όχι γεμάτα)
- το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα
- 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο (αν πάρετε σκόνη γαρίφαλο θα βάλετε λιγότερο)
- 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
- 1 και 1/3 ποτήρι γάλα χλιαρό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 1 κιλό και 50γρ ζάχαρη
- 5 και 1/3 ποτήρια νερό
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
- 2 κουταλιέσ της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου