Translate

Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου 2012

ΡΑΒΑΝΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

ravani-xwris-augaΥΛΙΚΑ:


  •  600γρ γιαούρτι
  • 700γρ ζάχαρη
  • 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα (όχι γεμάτα) 
  • το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα
  • 1 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο                                                                                           (αν πάρετε σκόνη γαρίφαλο θα βάλετε λιγότερο)
  • 1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 και 1/3 ποτήρι γάλα χλιαρό

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 1 κιλό και 50γρ ζάχαρη
  • 5 και 1/3 ποτήρια νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
  • 2 κουταλιέσ της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



Δουλεύουμε στο μίξερ το γιαουρτάκι με τη ζάχαρη. 

Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού στον οποίο έχουμε λιώσει τη  σόδα.

Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα απο το λεμόνι, τα αμύγδαλα, το γάλα και τα δουλεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.

Τέλος προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το γαρίφαλο. 

Τα χτυπάμε 2-3 λεπτά στο μίξερ και αδειάζουμε το μίγμα σε μεσαίο ταψί  το οποίο έχουμε λαδώσει. 

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα το φούρνο).Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά (σε θερμοκρασία δωματίου) και το κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. 

Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτα σε μετρια θερμοκρασία. 

Περιχύνουμε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι κουταλιά κουταλιά να πάει παντού.

Το αφήνουμε 3-4 ώρες να πιει καλά το σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...