Translate

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ (ΧΩΡΙΣ ΚΙΜΑ)



ΥΛΙΚΑ:
  • 6 ντομάτες
  • 6 πιπεριές
  • 3 μελιτζάνες
  • 15 κουταλιές της σούπας ρύζι
  • 2-3 κρεμμύδια ξερά μεγαλά
  • μαϊδανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • λάδι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πλένουμε τα λαχανικά. Κόβουμε το καπάκι απο τις ντομάτες, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι. Τρίβουμε την ψίχα απο τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη και τα υπόλοιπα απο τις πιπεριές τα πετάμε.  Τα τοποθετούμε όλα σε ταψί και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο εσωτερικό.
Σε λεκανίτσα ανακατεύω το ρύζι, τη τριμμένη ντομάτα. τα κρεμμύδια, το μαϊδανό, αλάτι, πιπέρι και  και 2 κουταλιές της σούπας λάδι.
Γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 3/4 περίπου, όχι μέχρι επάνω γιατί με το ψήσιμο το ρύζι φουσκώνει και θα χυθεί, και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Περιχύνουμε το φαγητό με φρέσκια τριμμένη ντομάτα(2 ντομάτες) στην οποία έχουμε προσθέσει 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ, 1/2 ποτήρι λάδι, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι νερό.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα με 1: 15 λεπτά.

*Δε χρειάζεται να προσθέσουμε πολύ νερό γιατί θα βγάλουν και τα λαχανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress,  Blogger...